O nama Usluge Lokacija Kontakt

Usluge Strateško planiranje

STRATEŠKO PLANIRANJE

"Ako ne znamo u kojem smjeru nam ide poslovanje, svaki put će nas dovesti do cilja." Da li se radi o filozofskom razmišljanju ili narodnoj poslovici - nije bitno: tvrdnja je apsolutno točna.

Poduzetnici, članovi uprava i izvršni manageri su najčešće previše zauzeti rješavanjem opsežnih i neizbježnih svakodnevnih poslova, tako da često gube iz vida svoje dugoročne ciljeve. Zbog toga je priprema strateškog plana kao vodilje poslovanja od izuzetne važnosti. Strateški plan ne predstavlja recept za uspjeh, ali bez njega poslovanje ima veće izglede za neuspjeh.

Kad biste pitali 10 ljudi za definiciju strateškog planiranja za vjerovati je da ćete dobiti 10 različitih odgovora. Međutim, najveći broj njih će se sigurno složiti kako je to postupak identificiranja dugoročnih ciljeva i usmjeravanja oganizacije u smjeru ispunjenja postavljenih ciljeva.

Strateško planiranje je definitivno jedan od upravljačkih alata organizacije. Ono omogućava fokusiranje radne energije i potencijala, osigurava da svi resursi organizacije rade prema postizanju istog cilja, stvara uvjete za otkrivanje promjena u okruženju i sukladnu promjenu smjera kretanja organizacije. Ukratko, strateškog planiranja je sustavan način donošenja temeljnih odluka, određivanja taktike i provođenje akcija koje trebaju oblikovati i voditi organizaciju prema budućnosti, slijedeći svoju viziju definiranjem ciljeva, puta i načina djelovanja.

"TRADEXIM" d.o.o. upotrebljava svoja vrijedna iskustva i znanja pomažući organizacijama da putem strateškog planiranja utvrde ključne procese svoje djelatnosti, da postave realne ciljeve, zadatke i strategije (načine) za ispunjenje svoje misije, da se približe ostvarenju svojih vizija i da ostvare optimalno učešće na tržištu. Omogućavamo da se strateško planiranje ne pretvori u predviđanje budućnosti već da se na temelju procjena sadašnjeg momenta načini projekcija onog što bi moglo biti: na definiranje najboljeg pravca kretanja tvrtke.

Strateško planiranje je jedan od preduvjeta uspješnog i efikasnog razvoja organizacije.

Tradexim, Vrhovčev vijenac 78, Zagreb