O nama Usluge Lokacija Kontakt

Usluge Poslovni planovi

IZRADA POSLOVNIH PLANOVA I INVESTICIJSKIH STUDIJA

Poslovni plan je dokument potreban za donošenje poslovne odluke. Donošenje poslovnog plana ne treba shvatiti kao formalnost ili zadovoljenje forme već treba biti temelj ili strukturna okosnica bilo kojeg poduzetničkog poduhvata.

Bez obzira da li se poslovni plan radi za vlastite potrebe ili treba poslužiti kao prilog zahtjevu za financiranjem poduzetničke aktivnosti prema mogućim ulagačima ili financijskim institucijama, on mora biti realan, sveoubhvatan, jasan i izvediv.

Izrada i prezentacija kvalitetnog poslovnog plana pokazuje autoru i drugima da poduzetnik zna što želi i kako će to postići, te daje jasnu sliku o tome kako će se realizacijom poduzetničkog pothvata (željene djelatnosti) stvoriti novu vrijednost za povrat uloženih sredstava i daljnji razvoj poslovanja.

S druge strane, glavna svrha izrade investicijske studije je dobivanje dokumenta potrebnog za donošenje investicijske odluke. Investicijska studija sadrži informacijsku osnovicu vezanu uz analizu tržišta, tehnološko-tehničke, lokacijske, organizacijske, procesne i druge aspekte projekta ili poduzetničke aktivnosti, te ekonomsko-financijsku analizu s ocjenom uspješnosti i prihvatljivosti investicijskog poduhvata. Donositelji financijskih odluka mogu tako korištenjem standardizirane metodologije analizirati usporedne potencijalne projekte i utvrditi koji je najefikasniji prema unaprijed određenim kriterijima.

Povjerite tvrtki "TRADEXIM" d.o.o. izradu poslovnih planova i investicijskih studija ako želite biti sigurni da je vaša poslovna zamisao izvediva i ako želite biti uvjerljivi prema drugima.

Tradexim, Vrhovčev vijenac 78, Zagreb